Jette Wassenaar

Over

Jette Wassenaar


 

Achtergrond

In 1999 ben ik afgestudeerd aan de hogeschool van Amsterdam, faculteit gezondheidszorg, opleiding oefentherapie Mensendieck. Ik heb ervaring opgedaan in particuliere praktijken in Rotterdam -Zuid, Almere en in mijn eigen praktijk in Amsterdam Oost. In de periode van 2008 tot 2010 heb ik met mijn gezin in het buitenland gewoond. In die periode  ben ik doorgegaan met het behandelen van particuliere patiënten op kleine schaal en het geven van zwangerschapscursussen. Na terugkomst heb ik sindsdien op waarneembasis gewerkt voor collega’s. 


Ik heb diverse bij -en nascholing gevolgd o.a.:

- Oefentherapie bij kinderen

- Het verbeteren van de schrijfmotoriek

- Bekkenbodem

- Cursussen gericht op anatomie en diagnostiek: masterclass lage rugklachten, orthopedische geneeskunde Cyriax, Aandoening in bewegingssysteem van de bovenste extremiteit

- Bedrijfsoefentherapie


Ik vind het belangrijk me bij te blijven scholen en mijn kwaliteit daarmee op peil te houden en ben  geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici.


Ervaring

De afgelopen 17 jaar heb ik cliënten met diverse klachten gezien zoals nek-, schouder-, rug, bekken-, CANS/RSI-klachten maar ook spanningsklachten, hyperventilatie en ziektebeelden zoals Bechterew, Reuma, Fibromyalgie en Parkinson. Ook heb ik cliënten behandeld voor het verbeteren van hun houdings-en bewegingspatroon om klachten te voorkomen. Zoals kinderen in de groei met houdingsafwijkingen maar ook volwassenen die lichamelijk belastend werk doen zoals beroepsmusici en mensen die in de bouw werkzaam zijn.

Naast het geven van individuele begeleiding heb ik ook ervaring met groepen zwangerschapsbegeleiding en andere beweeggroepen. Vanaf september 2016 begeleid ik de ouderen beweeggroepen 70 plus binnen de praktijk voor oefentherapie in Diemen.

Persoonlijke Noot

Wat mij in het vak aanspreekt is dat een oefentherapeut een houdings- en bewegingsspecialist is die niet alleen kijkt naar de klacht maar ook naar omgevingsinvloeden op de klacht van de cliënt. Deze kunnen maken dat klachten steeds weer terugkomen of in stand worden gehouden. Als oefentherapeut krijg ik er voldoening van als een cliënt geleerd heeft zelf inzicht te krijgen in zijn of haar klachten en hier grip op krijgt.Aanwezigheid: maandag- en donderdagochtend en vrijdag..

Copyright @ All Rights Reserved