Groepstraining voor Kids


Mindfulness voor kinderen leert kinderen op een vriendelijke, open en nieuwsgierige manier bewust aandacht te hebben voor wat ze doen, denken of voelen op het moment zelf.

Hierdoor kunnen vaardigheden groeien zoals zelfvertrouwen, zelfkennis en inzicht in eigen handelen, denken en voelen waardoor meer compassie voor zichzelf en anderen ontstaat. Ook kunnen kinderen leren minder snel te reageren op alle prikkels die op hen af komen. Mindfulness training kan helpen met concentratie, (in)slaapproblemen en stressvermindering opleveren.

Hoe gaat het dan?

Voor aanvang van de training is er een intake samen met de ouder/verzorger om kennis te maken en te bespreken wat je wens is en of het aansluit bij je verwachting. De trainingsbijeenkomsten zijn een uur waarin we op een ontspannen, vrolijke manier eenvoudige ademhalingsoefeningen en yoga/lichaamsoefeningen zullen doen. De groepen zullen uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers bestaan.


Effecten van de training kunnen zijn:

  • aanwezig zijn in het nu
  • lekkerder in je vel
  • gedachten leren opmerken en begrijpen
  • emoties (h)erkennen en begrijpen
  • meer zelfvertrouwen en concentratie
  • aardiger zijn voor jezelf en anderen       

   

            Kijk ook:

           

 

Data en kosten

Workshop kids

in deze workshop zal op speelse wijze kennis gemaakt worden met de essentie van minfulness; aandacht in het nu brengen, voelen van je adem,

je lichaam(via lichaamsoefeningen) en je gevoel.

Data en tijden weer vanaf september 2020.

Kosten € 10. Wordt gegeven door Madelon Klijn.


Training kids 8-12 jaar

De volgende 8 weekse Mindfulnesstraining voor kinderen staat nog niet gepland in 2020. Bij belangstelling plaatsen we je op de lijst zodat we je dan direkt kunnen informeren wanneer het start. De kosten zijn € 195 inclusief intake, cursusmap, materiaal en een evaluatiegesprek na afloop. 

Wie geeft het?

Wendy Bakker.

Zij heeft de opleiding Pedagogiek gevolgd bij het NCOI. En bij het Civas ontwikkelingspsychologie, kindercoach en mindfulness voor kids.

Naast het werken in haar eigen praktijk in Hoorn zal ze vanaf oktober 2017 ook Mindfulness voor kinderen in de Praktijk voor Oefentherapie in Diemen verzorgen.

Aandachtstraining

Copyright @ All Rights Reserved