Over

Jette Wassenaar


Wat mij in het vak aanspreekt is dat een oefentherapeut een houdings- en bewegingsspecialist is die niet alleen kijkt naar de klacht maar ook naar omgevingsinvloeden op de klacht van de cliënt. Deze kunnen maken dat klachten steeds weer terugkomen of in stand worden gehouden. Als oefentherapeut krijg ik er voldoening van als een cliënt geleerd heeft zelf inzicht te krijgen in zijn of haar klachten en hier grip op krijgt.

Madelon Klijn

Het fijne van mijn werk vind ik dat mensen meer inzicht krijgen in hun eigen lichaam en gezondheidsproblemen. Leren hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan herstel en voorkomen van lichamelijke klachten. Leuk vind ik dat ik alle leeftijden in mijn werk tegenkom.


Het mooie van mijn werk vind ik dat, door de individuele setting waarin ik werk, er ruimte is voor het individu en zijn of haar persoonlijke begeleiding.

 

Door de aandacht bij je lichaam te brengen kom je dichter bij jezelf. Het zien van je lichaam in de spiegel, het voelen van je lichaam tijdens de houding en bewegingsoefeningen. Het stil staan bij je ademhaling,  je adembewustwording, brengt je dichter bij je innerlijk zijn.

Zo kan het lichaam de ingang zijn meer helderheid te geven over oorzaken van stress en wat er zich op sociaal/emotioneel vlak afspeelt.