Madelon Klijn

Over

Madelon Klijn


Achtergrond

Na mijn VWO ben ik de opleiding voor oefentherapeut Mensendieck gaan doen en heb dit in 1981 afgerond. Na 2 jaar waarneemervaringen in verschillende praktijken ben ik in 1983 mijn eigen praktijk gestart voor oefentherapie Mensendieck in Diemen.

1983-1984 opleiding MBvO docent spel en bewegen en 30 jaar groepslessen verzorgd aan ouderen(vooral  zelfstandig wonenden maar ook in een instelling)

1986-1989 Pedagogiek studie omdat ik plezier ervaar in het werken met kinderen.

1999-2000 gewerkt als Bedrijsfoefentherapeut voor personeel van kinderdagverblijven

2005-2007 Specialisatie tot kinderoefentherapeut aan de HU

2012 Basiscursus Mindfulnesstraining

2013 Opleiding Intuitive ontwikkeling bij "Je hart als kompas"

2014 Opleiding basistrainer Mindfulness(MBSR) in het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam bij Rob Brandsma en George Langeberg.

2016 Basiscursus Focussen bij Centrum Leven in Aandacht Amsterdam

2017 Training Geweldloze Communicatie bij Eveline Beumkes in Amsterdam

2017 Scholing landelijk Netwerk Chronische Pijn

2018 cursus Oncologie aan de HAN

Daarnaast heb ik diverse cursussen en bijscholingen gevolgd via het NPI en de VvOCM. Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en aangesloten bij het landelijk Netwerk Chronische Pijn.


Ervaring

In de afgelopen 35 jaar heb ik een brede ervaring opgedaan op het gebied van houdingsproblematiek, orthopedische en neurologische problematiek, hyperventilatie met stress of longproblematiek als achtergrond, nek-en schouderklachten, lage rugklachten, gewrichtproblematiek gerelateerd aan artrose, onzekerheid met evenwicht bij jong en oud.

Speciale interesse heb ik op het gebied van ontspanning en adembewustwording.

Ik heb in mijn werk ervaren dat het bijdraagt aan leren omgaan met pijn, herstel van stressgerelateerde klachten w.o. hyperventilatie, chronische aandoeningen en overbelastingsklachten. Naast individueel behandelen heb ik 30 jaar ervaring met het geven van groepslessen, waarvan sinds 2015 met mindfulnesstrainingen.

Persoonlijke noot

Ik vind het fijn te ervaren dat mensen tijdens een individueel behandeltraject inzicht krijgen in hun eigen lichaam en gezondheidsproblemen. Leren hoe ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan leren omgaan met, herstel en voorkomen van lichamelijke klachten. En zo weer beter in hun fysieke en mentale kracht komen.


Het mooie in mijn werk vind ik dat, door de individuele setting waarin ik werk, er ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Door de aandacht bij je lichaam te brengen kom je dichter bij jezelf. Het zien van je lichaam in de spiegel, het voelen van je lichaam tijdens de houdings- en bewegingsoefeningen, het stil staan bij je ademhaling brengt je adembewustwording en brengt je dichter bij je innerlijk zijn.

Zo kan het lichaam de ingang zijn meer helderheid te geven over oorzaken van stress en wat er zich op sociaal/emotioneel vlak afspeelt.

Om nog een stap verder te gaan met innerlijke bewustwording bied ik ook Mindfulnesstrainingen aan.


Aanwezigheid: Dinsdag, Woensdag en Donderdag.

Copyright @ All Rights Reserved