Mindfulness

Mindfulness verwijst naar een levenshouding die zich kenmerkt op een accepterende manier om te gaan met alles wat zich aandient in het leven van alledag. Zowel positieve als negatieve ervaringen.

De weg die je volgt is aandachtstraining en oefening om je aandacht in het moment zelf te brengen en je zo bewust te worden van je lichaam, je adem, je automatische (gedachten en gevoels) patronen. Je bewust worden en erkennen van wat zich van moment tot moment aandient.

Vertrouwen, geduld, bewust worden van je (ver)oordelen, compassie spelen hier een belangrijke rol.

Voor veel mensen is een van de meest bevrijdende inzichten van het boeddhisme / mindfulness dat onze gedachten niet ‘de werkelijkheid’ zijn. Jij bent niet jouw gedachten. Zo is het mogelijk meer innerlijke vrijheid en rust te ervaren.

Achtergrond Mindfulness

De oorsprong ligt in de Boeddhistische traditie.

Mindfulness oftewel ‘De juiste aandacht’ is één van de acht stappen van het achtvoudige pad van het Boeddhisme. Deze acht stappen uit het onderricht van De Boeddha zijn acht waardevolle lessen die helpen om lichter en gelukkiger in het leven te staan.

Jon Kabat Zinn bracht deze stap van “de juiste aandacht” uit de Boeddhistische traditie over naar de vorm Mindfulnesstraining.

Jon Kabat Zinn: “Je gedachten louter als gedachten zien, kan je bevrijden van de vertekende werkelijkheid die gedachten dikwijls scheppen, het kan je blik scherpen en je meer het gevoel geven dat je je eigen leven kunt sturen.” Het gaat er niet om de inhoud van de gedachten te veranderen, maar alleen de manier waarop wij met deze inhoud omgaan. We kunnen leren kijken naar onze gedachten, er om glimlachen en ons er niet meer zo door laten meeslepen.

Groepstraining

Mindfulness

Groepstraining

Mindfulness

voor kids

Individuele training

Mindfulness

Lessen/Workshops

Mindfulness

Aandachtstraining

Copyright @ All Rights Reserved